гр. София, ул. “Майор Димитър Думбалаков” 38, ет. 4
тел. 0887 545 446

Фондация "Нашите недоносени деца" стартира нова кампания "Големи чудеса за малките герои"

Фондация "Нашите недоносени деца" стартира нова кампания "Големи чудеса за малките герои"

Четвъртък, 01 Ноември 2018

1 ноември 2018 г. – Днес, на пресконференция в хотел Хилтън - София бе даден старт на кампанията „Големи чудеса за малките герои“, организирана от фондация „Нашите недоносени деца“.
По време на събитието бяха представени планираните дейности и инициативи на кампанията „Големи чудеса за малките герои“, присъединилите се към каузата посланици и партньори, както и информация за проблемите, свързани с преждевременното раждане.
Целите на кампанията тази година са набиране на средства за закупуване на необходимата животоспасяваща апаратура в неонатологичните отделения в страната, изграждане на семейни стаи в неонатологичните отделения, които да позволят на родителите да бъдат с децата си по време на техния продължителен болничен престой и подпомагане на работата на семеен център за недоносени деца “Малки чудеса”.

Създадена е специална платформа, на която всеки желаещ да подпомогне каузата, може да избере за коя цел да дари средства: www.donate.premature-bg.com

На пресконференцията бе представен официалния видеоклип на кампанията, разкриващ нужните големи чудеса за малките герои и съдържащ призив за подкрепа и събиране на средства. В благотворителната инициатива се включват редица известни българи, както и различни компании-партньори и медии, които ще помогнат посланията да достигнат до широката общественост.

Съществена част от кампанията е специалното събитие, което ще се проведе на 14 ноември (сряда) под наслов „Вечер на чудесата“ в подкрепа на малките герои. Допълнително ще има и организиран коледен базар, на който обществото ще може да изрази своята подкрепа за най-малките.
На пресконференцията присъстваха водещи неонатолози, които очертаха основните проблеми в здравните грижи за недоносените деца – Доц. Ралица Георгиева, началник на неонатологичното отделение на Специализирана болница за активно лечение по детски болести – София, Д-р Донка Узунова, завеждащ отделение по неонатология към ІІ-ра САГБАЛ “Шейново, Йоана Згурева, специализант, УМБАЛ Пловдив.

0C814886 BFD2 44DC B72C B07D84FDA22DНад 6000 е броят на недоносените бебета, родени в България всяка година. 30% от тях получават тежки увреждания, а над 50% получават различни по-леки дългосрочни проблеми, които с адекватна ранна интервенция са преодолими. Проблемите на недоносените деца са многобройни, тъй като те се раждат не просто по-малки, а в голяма степен неподготвени за живот извън утробата. Семействата им са изправени пред сериозни предизвикателства по пътя към осигуряване на пълноценен живот за децата си и често се оказват в ситуация, в която не знаят какво да очакват, какви са нуждите на детето им и към кого да се обърнат за подкрепа. Фондацията се стреми и да постави във фокуса на общественото внимание нуждата от специални грижи за недоносените деца, тъй като всяко десето бебе в България се ражда преждевременно и да апелира към емоционалната подкрепа за семействата им.
Моника Златанова от Фондация „Нашите недоносени деца“ разказа повече за фондацията, целите на тазгодишната кампания и представи новосъздадената онлайн платформа www.donate.premature-bg.com, където всеки може да разбере повече за кампанията, както и да избере коя кауза да подкрепи.

02F7C95F 8FC4 4DEC A39F 7E000E66AACD

По време на събитието едно от лицата на „Големи чудеса за малкие герои“ – известната българска певица Маги Джанаварова призна: „Не за първи път вземам участие в инициативи на фондацията, защото каузата искрено ме докосна. Когато разбрах подробности, свързани с проблемите, пред които се изправят недоносените деца и семейства им, нямаше как да остана безучастна. Благодарна съм за поканата и се радвам, че мога да дам своята подкрепа в името на недоносените деца у нас.“ 

Ники Кънчев, който от години подкрепя Фондацията, също сподели: „Обществото трябва да разбере повече за героизма на малките и крехки създания, които се борят за всеки свой дъх, и да е съпричастно със семействата, които се изправят пред неизвестността и се разкъсват между надеждата и отчаянието. Децата са нашето бъдеще и ние заедно, тук и сега трябва да се погрижим за крехките недоносени деца, за да имат шанс за пълноценен живот!“Всеки може да се включи в кампанията „Големи чудеса за малките герои”, като направи своето дарение на специалната платформа www.donate.premature-bg.com или със DMS BEBE на номер 17 777 за абонати на Telenor, Vivacom и A1.

Кампанията се реализира с подкрепата на:
 
Logos web