гр. София, ул. “Майор Димитър Думбалаков” 38, ет. 4
тел. 0887 545 446

Училище за родители “Готови да бъдем заедно”

Училище за родители “Готови да бъдем заедно”

Вторник, 16 Февруари 2021

Скъпи родители,

Знаем с колко притеснения и въпроси е изпълнено времето до прибирането на бебето у дома. Знаем и колко е важно всеки родител да има достъп до достоверна и актуална информация, както и до възможност да обсъди въпросите и тревогите относно грижите за своето недоносено бебе. 

Създадохме училище за родители на преждевременно родени деца “Готови да бъдем заедно” с мисъл именно за тези от вас, на които им предстои да посрещнат малките си герои у дома съвсем скоро.

В рамките на един месец ще имате възможност да се срещнете с трима лектори, да присъствате онлайн на четири уебинара (с лекционна и дискусионна част), свързани с първите месеци от грижите за бебето, както и да зададете своите въпроси към всеки един лектор в индивидуална среща.

Представяме ви лекторите в първото издание на “Готови да бъдем заедно”:

  • Д-р Бояна Петкова - лекар с над 15-годишен опит в лечението на детски заболявания и проследяване на растежа и развитието на децата.
  • Христина Янева - сертифициран от международен борд консултант по кърмене, IBCLC.
  • Ния Коновска - фамилен психолог и психотерапевт към Фондация “Нашите недоносени деца”, водещ на групи за родители с различна насоченост, както и на семинари, насочени към общуването между родители и бебета.


Теми и време на провеждане на уебинарите:

  • Грижи за недоносеното бебе в неонатологичното отделение - за пътя на възстановяването - лектор: д-р Бояна Петкова, дата: 9 март, 14-16 ч.
  • Съхраняване на лактацията и хранене с кърма на недоносеното бебе - лектор: Христина Янева, дата: 16 март, 14-16 ч.
  • Грижи за бебето в първите три месеца след изписването - лектор: д-р Бояна Петкова, дата: 23 март, 14-16 ч.
  • Отражение на думите и психичните преживявания на родителите върху общуването с бебето и неговото поведение - лектор: Ния Коновска, дата: 30 март, 14-16 ч.

Желанието си за участие в училището за родители можете да заявите като попълните следната регистрационна формаа ние на свой ред ще се свържем с вас, за да потвърдим участието ви. 

За да бъде достатъчно и пълноценно времето за всеки един участник, местата са ограничени. Молим да подходите отговорно към заявяването на желание за участие в училището, тъй като чрез резервирането на място, от което няма да се възползвате, ще лишите друго семейство от възможността да се включи.

Участието в училище за родители “Готови да бъдем заедно” е безплатно.