гр. София, ул. “Майор Димитър Думбалаков” 38, ет. 4
тел. 0887 545 446

Уляна Матвеева-Георгиева | Социален педагог

Уляна Матвеева-Георгиева Социален педагог

Уляна завършва социална педагогика в Софийски университет “Св. Климент Охридски”. В момента приключва обучението си в магистърска програма “Обществено здраве и здравен мениджмънт” в Медицински Университет - София. В екипа на Фондация "Нашите недоносени деца" е от 2020 г.

Професионален опит

Професионалният й опит е свързан със социално-педагогическа работа с деца от уязвими групи, мобилна социална работа на терен с деца на улицата и деца от социални институции. 

Участвала е в две транснационални изследвания в Гърция, Италия, Белгия и Нидерландия за деца на улицата със страна на произход България и Румъния в рамките на проект Марио  - за защита на децата мигранти от насилие, експлоатация и трафик в Европа на организацията Terre des Hommes.

През 2015 г. се ражда дъщеря й, а две години по-късно сина й. Един голям период посвещава на майчинството, което насочва по естествен начин фокусът й върху родителството и грижата за малкото дете. Така през 2020 г. става част от екипа на Фондация “Нашите недоносени деца”.

Работа във Фондация “Нашите недоносени деца”

Уляна започва професионалния си път във Фондация “Нашите недоносени деца” през февруари 2020 г.  като административен асистент по заместване на служител в отпуск по майчинство. След завръщане на титуляра от април 2021г., продължава дейността си във Фондацията си като социален педагог в Център за детско развитие “Малки чудеса”. 

Освен работата си като социален педагог, Уляна работи и по оформяне, подготовка и публикуване на текстове, свързани с майчинството, родителствотото и ранното детско развитие. Също така участва в организирането на публикации в комуникационните канали и социалните мрежи на Фондация “Нашите недоносени деца’ и Център за детско развитие “Малки чудеса”.

Работа в Център “Малки чудеса”

Като социален педагог Уляна Матвеева - Георгиеваа работи с децата за усвояване на социални умения като общуване с другите, разрешаване на проблеми, контрол на емоциите, емпатия и разбиране на другите.

Един от водещите е на Програмата “Уча се да бъда самостоятелен” за развиване на социални, комукационни, житейски и умения за самообслужване. 

Дейности по развиване на:

  • Комуникативни умения;
  • Житейски умения;
  • Социално включване.

Свободно време и интереси

“Обичам да прекарвам време сред природата, както и пътешествията и приключенията на нови места. Любими са ми зимата, снегът и ските.”