Близнаците от Дарбишър – Обединеното Кралство, смятани за най-преждевременно родените бебета, които не биха могли да оцелеят

Близнаците от Дарбишър – Обединеното Кралство, смятани за най-преждевременно родените бебета, които не биха могли да оцелеят

Майката на бебетата, смятани за най-недоносените близнаци, които оцеляха в Обединеното Кралство ги нарича „малки бойци“.

Харли и Хари Крейн са родени в 22 седмица и пет дни в Кралския медицински център в Нотингам на 26 Октомври.

Днес двойката е на 16 седмици и се лекува в неонатологичното отделение от момента на раждането си. Родителите споделят преживяното от тяхното семейство в Instagram.

Майката, Джейд Крейн от град Хеанор в Дарбишър, казва, че се надяват да ги приберат у дома в съвсем близко бъдеще.

Близнаците могат да напуснат болницата на 24 февруари, първоначалната планирана за изписване дата.

През 2018 година двойка близнаци от Брайтън са родени едва на 22 седмици и шест дни. До момента на раждането на Харли и Хари, те са смятани за най-преждевременно родените бебета в Обединеното Кралство.

Госпожа Крейн и съпругът и Стив са се опитвали да имат деца в продължение на 11 години, през които са пробвали множество ин-витро оплождания, харчейки над 50 000 лири за прилагане на различни видове лечения за плодовитост.

Госпожа Крейн е претърпяла няколко спонтанни аборта и две извънматочни бременности, преди да успее да забременее с близнаците Харли и Хари.

Когато Джейд усеща, че раждането на близнаците започва тя е много уплашена. Когато се раждат бебетата тежат едва 500 и 520 грама.

Майката споделя: „Имах чувство на спокойствие и се молих те да успеят, да изплачат и да покажат признаци на живот, което и направиха.“

В болницата съществува отделение, което обслужва родители, които са претърпели загуба на своите деца. В стая, в точно такова отделение са настанени двете бебета и родителите им, защото докторите се опасяват, че може би едното от двете бебета не би могло да оцелее.

„Близнаците са малки бойци, които изненадаха всички“, споделя майката.

Те са претърпели шест операции и между тях – сепсис, проблеми с очите, мозъчни и белодробни кръвоизливи.

„Трябва да извървим още малко път. Те показаха своята сила, така че не се и съмнявам, че ще се приберем у дома в съвсем близко бъдеще“.

„Близнаците ме карат да продължавам – ако успеят да преминат през това, то аз мога да преживея всичко“.

„Но въпреки всичко, това което се случва е доста травмиращо събитие“.

Шерил Грифитс и консултантката Шантел Томлинсън от Nottingham University Hospitals NHS Trust заявиха: „Радваме се, че успяхме да осигурим интензивни неонатологични грижи за Харли и Хари и да подкрепим тях и родителите им, Джейд и Стив, в тяхното пътуване. „

Източник и снимка: https://www.bbc.com
Превод за Център за детско развитие “Малки чудеса”: Биляна Камбурова

Photo credit: https://www.bbc.com