Да поиграем заедно у дома

Да поиграем заедно у дома

Сега е време да останем вкъщи и да изпълним гражданската си отговорност.

Но не го приемайте като затвор. Сега е моментът да посветите повече време на детето си и да си поиграете с него.

1. Направете палатка заедно

Времето е хубаво, но се налага да си останем вкъщи. Никакъв проблем – когато не можем да излезем сред природата, природата идва при нас (за сега). Необходими са ви един голям чаршаф и няколко столчета. Направете я заедно, скрита в гората и от всичките проблеми. Вземете си храна и напитки и лампа и разказвайте приказки. Сигурни сме че вашето дете ще е въодушевено.

2. Боулинг у дома

Защо пък не, необходими са ни само няколко пластмасови бутилки от 0,5 литра и една топка. Може да използвате лист хартия на която да напишете имената на всички участващи и естествено броя на точките които се печелят. Направете си собствени семейни правила и нека състезанието да започне. Кой ще се справи най-добре

3. Направете си куклен театър

Всички ние имаме стари чорапи, нали? Сега е моментът да ги използвате за нещо забавно за всички. Необходими са ви флумастери и нека всеки да направи собствената си „кукла – ръкавичка“ която да сложи на ръката си. И нека театъра започне.

4. Тренировка у дома

„Упражнения за корема“ – слагате една постелка, детето ляга по гръб – в краката му се слагат различни леки плюшени играчки, а зад главата му се слага купа – задачата е с краката си да вземе една играчка и да я прехвърли в купата зад главата му. Редувайте се с детето ви.
Имитирайте движения на различни животни: зайче, маймуна, жаба – пуснете музика и нека скачането да започне, всеки член от семейството може да е с различна роля.

5. Арт ателие вкъщи

Необходими са ви няколко боички за пръсти и лист хартия – колкото по-голям, толкова по-добре. Ако имате малки листа А4 може да ги залепите един за друг и така да си направите един гоооолям. Сложете го на пода, извадете боичките и започнете да рисувате, колкото и каквото пожелаете.

6. Направете оригами заедно
Древният оригами е винаги на мода. Нищо по-забавно от правене на различни „3D форми“. Вземете разноцветни листа хартия и онлайн схема на оригами и следващите 2-3 часа забравете за външния свят.

С пожелания за приятни забавления.