Холи Уилоуби откровено за своята дислексия: “Бях убедена, че всички ме смятат за глупава”

Холи Уилоуби откровено за своята дислексия: “Бях убедена, че всички ме смятат за глупава”

“От ранна възраст страдах заради своята дислексия и тя често ме е дърпала назад в много отношения”

Холи Уилоуби споделя как се е чувствала в детските си години заради своята дислексия, както и какви грешки допуска в телевизионните си участия заради нея.Чаровната телевизионна водеща разказва за преживяванията си като дете с обучителни затруднения. Днес тя е на 39 години и е сред най-популярните британски водещи.

Дислексията е обучително затруднение, което се изразява в затруднения с четенето, възприемането на написан текст, писането и правописа. Над 10 % от населението на земята може да има някаква форма на дислексия.

“Най-големият ми кошмар в училище беше четенето на глас. Ужасяваше ме, защото знаех, че ще допусна много грешки, докато чета и бях убедена, че всички ме смятат за глупава.”
Холи Уилоуби споделя откровено, че това състояние все още оказва влияние върху живота й по различни начини.

“Случва се и днес. Много от грешките, които допускам в “Тази сутрин” са именно заради моята дислексия. Но със сигурност не е както в детството ми, защото вече съм се научила да не давам чак такова преимущество на това чувство. Знам, че всичко се дължи на различен начин, по който мозъкът ми функционира.”

В друго интервю Уилоуби споделя за чувството за вина, което изпитва, заради това, че е работеща майка на три деца.

“Винаги съм искала да бъда майка, но никога не съм си представяла, че ще бъда работеща майка и че това ще бъде най-голямото предизвикателство за мен. Обичам ги толкова много и не искам да допускам грешки. Чувството за вина, че не съм до тях ме обзема”. Холи споделя, че не е успяла да заведе две от децата си на първия им учебен ден, защото е била на работа. „

„Мразя факта, че не съм била там, защото има спомени, които нямаш втори шанс да получиш. Но осъзнах, че единственият начин да се справя с тези чувства и да ги приема е, че понякога не всичко ще е перфектно и това е нормално”.