Ето как изглежда майчинството, когато никой не гледа

Ето как изглежда майчинството, когато никой не гледа

Това е след непрестанните опити да давам на децата си всичко, от което се нуждаят.

ТОВА… е истинският живот.

Така изглежда майчинството, когато НИКОЙ не гледа.

Когато няма кой да ме съди за дрехите, прическата, грима или за декорираната, като от картинка в Pinterest, къща и дали милите ми деца са „тооолкова добре възпитани“.

Това е след цял ден на работа, прибиране на децата от занималня, две техни емоционални избухвания в рамките на 20 минути.

Това е след сготвянето на вечеря, опитът за почистване на къщата, след къпането на децата и успокояването на едното, докато държа другото в ръце.

Това е преумората.

Това е претоварването.

Това е усещането за поражение.

Това е любовта към моите съкровища, която изпитвам с всяка клетка от своето тяло.

Това е да се опитвам с всички сили във всяка секунда да давам на моите съкровища всичко, от което се нуждаят. Дори когато вътрешно се разпадам.

Така изглежда моментът, когато майката се нуждае само от две минути тишина, скрита от целия свят, да си поеме дъх, да събере сили, за да се захване отново с километричния списък от задачи, които трябва да изпълни преди да може да отпусне глава върху възглавницата.

Това е извън албумите за Instagram. Това е отвъд красивите, стилизирани снимки.

До всички други майки, знам, че го чувате постоянно и ви е трудно да го приемете. Моля ви, повярвайте ми – вие не сте единствените и никога няма да бъдете.

Светът е пълен с майки, СУПЕР майки, които също имат такива моменти. И дори, когато сме изпаднали в такава мъчителна ситуация, пак си поемаме въздух, изправяме се и даряваме на нашите съкровища любов и увереност.

Ако сте прочели това до края, искам да ви уверя, че можете да се справите с всичко, колкото и трудно да изглежда. Затворете очи и си припомнете едно добро нещо, което направихте днес. Окуражете себе си. И се изправете отново, мамчета.

Превод за Център за детско развитие „Малки чудеса“: Михаил Пешев
Източник: https://www.mother.ly