Уебинар "Психологическата готовност на детето за обучение в училище"

Уебинар "Психологическата готовност на детето за обучение в училище"

Безспорно, когато чуваме за “училищна готовност” си мислим за всички онези деца, на които им предстои да прекрачат прага на училище за първи път. Този момент е вълнуващ не само за детето, но и за цялото семейство. У родителите възникват много въпроси и тревоги. Често те мислят, че въпросът с готовността се решава някак от самосебе си или е нещо, с което трябва да се справят учителите в предучилищната група на детската градина. Но понякога остават изненадани, дори разочаровани, когато разберат, че детето всъщност не е подготвено за училище. Готовността за училище всъщност, далеч не са само уменията за четене и писане и често именно тази заблуда поставя родителите в трудни ситуации. За да се справя детето с изискванията на училището е нужно да се се проследи неговото социално развитие, уменията за организация, познавателното и речево развитие, сензорни способности.

Този уебинар е насочен към родителите, на деца в предучилищна възраст, с които заедно да обсъдим как да подкрепят формирането на онези умения, които да помогнат на детето да бъде един уверен първокласник.

Кога? 14.09.2022 г. от 12:00 до 13:30 ч.
Къде? Google Meet, с достъп до линк за срещата след предварителна регистрация и заплащане на сумата
Водещ:Петя Йорданова, детски психолог към Център за детско развитие “Малки чудеса”
Цена за участие: 30 лв., плащане по банков път

За автора:
Петя Йорданова завършва психология през 2007 г. в Julius – Maximilians – Universität Вюрцбург, Германия. Избира да се завърне и реализира като специалист в България с дълбокото убеждение, че може да се развива като професионалист тук. Интересите й се развиват в областта на ранното детско развитие, неговата превенция и трудностите, през които преминават и въпросите, които си поставят семействата с деца в тази възраст. Това естествено я води до решението да формира своя психотерапевтичен опит през методите на психодрамата и фамилната терапия. Петя Йорданова е част от екипа на Център за детско развитие „Малки чудеса”, където работи с деца от всичкивъзрасти и техните семейства. Организира и води групи за развитие, адаптация и социализация на деца в ранната възраст. Води лекции и обучения за родители и специалисти на теми свързани с особеностите и трудностите в детското развитие.

Записване:
За да вземете участие в уебинара е нужно да се запишете във формата, която можете да намерите ТУК и да преведете таксата за участие с основание „Уебинар 14.09.2022 г.“ по банковата сметка на Фондация „Нашите недоносени деца“. След превода на сумата, молим да ни изпратите имейл на office@premature-bg.com с копие/ снимка от платежното нареждане, а ние ще Ви изпратим линк към събитието.

Банкови данни:
Фондация „Нашите недоносени деца“
Уникредит Булбанк
IBAN BG24UNCR70001520702588
BIC: UNCRBGSF