Стартираме групи по Психомоторика

Стартираме групи по Психомоторика

Скъпи родители, радваме се да ви съобщим, че в Център за детско развитие „Малки чудеса“ стартираме групи по Психомоторика.
Методът е подходящ за всички деца от 2-8 години като подкрепа на тяхното развитие и преодоляване на трудности от различен характер.Заниманията се провеждат веднъж седмично, с продължителност 60 минути.Групите се формират в съответната възраст: 2-2,6 години; 2,6-3 години; 3-3,6 години; 3,6-4 години; 4-5 години; 6-8 години, за да бъдат обхванати всички нужди и потребности на децата.

Какво представлява методът „Психомоторика“ и защо е полезен за всички деца?

Малките деца общуват чрез движение и игра. Те използват тялото си, за да получат знания за себе си, за другите и света. Чрез тялото си те изразяват себе си – своите мисли, чувства и преживявания. Психомоторната практика поддържа връзката между различните сетива и тяхното успешно интегриране в осъществяването на ежедневни дейности, планиране и учене, тя развива способността за общуване и насърчава удоволствието от него.
Залата по психомоторика е цветно и уютно място със специални модули в различни геометрични форми, меки играчки и материали, стимулиращи сетивата. Това е пространство за спонтанна и въображаема игра, в което всичко е възможно, но и където има определени правила.
Като превантивен метод, Психомоториката подкрепя справянето и отработването на гневни импулси у децата, намалява тревожността от различни социални ситуации, засилва вниманието към другите и подобрява разбирането на собствените емоции; развива социалните умения и уменията за коопериране и съпреживяване.

За включване в групите е необходимо предварително записване за интервю с водещия на заниманията,на телефон 0887 545 446 или на имейл office@premature-bg.com