Група за подкрепа на родители, чиито бебета са в неонатология

Група за подкрепа на родители, чиито бебета са в неонатология

Бременността и раждането не винаги протичат по мечтания начин. Понякога началото на живота започва с борба, а за родителските емоции сякаш няма пространство, тъй като от родителите се изисква сила и стабилност, независимо от реалните им преживявания.

Ако в момента вашето бебе е в неонатология, родено преждевременно, а вие имате минимален достъп до него, може би в тази група ще намерите нужната сила, подкрепа и информация, за да преминете по-леко през този изпитателен период. По време на срещите ще имате възможността както да споделяте своите преживявания, така и да научите за преживяванията на други родители, в подобна ситуация. Ще имате възможността да задавате своите въпроси, както и да бъдете в подкрепа. Други важни задачи, които тези срещи си поставя включват:

Подобряване на връзката с вашето бебе/бебета
Работа с разказа около раждането на вашето дете/деца (Каква история за своето раждане бихте искали детето ви да знае и къде е възможно да се постави фокусът?)
Развиване на по-дълбоко приемане на реалността
Намаляване на психичния стрес

Групата ще се среща веднъж седмично, в четвъртък от 13:00 ч. за 90 минути през онлайн платформа, до която ще получите достъп през линк след вашето записване на телефон 0887545446 или имейл office@premature-bg.com и след проведено първоначално интервю с модератора на групата.

Модератор на групата е Ния Коновска, психотерапевт към фондацията с опит в работата с групи.