Училище за родители “Готови да бъдем заедно”

Училище за родители “Готови да бъдем заедно”

Скъпи родители,

Знаем с колко притеснения и въпроси е изпълнено времето до прибирането на бебето у дома. Знаем и колко е важно всеки родител да има достъп до достоверна и актуална информация, както и до възможност да обсъди въпросите и тревогите относно грижите за своето недоносено бебе.

Създадохме училище за родители на преждевременно родени деца “Готови да бъдем заедно” с мисъл именно за тези от вас, на които им предстои да посрещнат малките си герои у дома съвсем скоро.

В рамките на един месец ще имате възможност да се срещнете с трима лектори, да присъствате онлайн на четири уебинара (с лекционна и дискусионна част), свързани с първите месеци от грижите за бебето, както и да зададете своите въпроси към всеки един лектор в индивидуална среща.

Представяме ви лекторите в първото издание на “Готови да бъдем заедно”:

Д-р Бояна Петкова – лекар с над 15-годишен опит в лечението на детски заболявания и проследяване на растежа и развитието на децата.
Христина Янева – сертифициран от международен борд консултант по кърмене, IBCLC.
Ния Коновска – фамилен психолог и психотерапевт към Фондация “Нашите недоносени деца”, водещ на групи за родители с различна насоченост, както и на семинари, насочени към общуването между родители и бебета.

Теми и време на провеждане на уебинарите:

Грижи за недоносеното бебе в неонатологичното отделение – за пътя на възстановяването – лектор: д-р Бояна Петкова, дата: 9 март, 14-16 ч.
Съхраняване на лактацията и хранене с кърма на недоносеното бебе – лектор: Христина Янева, дата: 16 март, 14-16 ч.
Грижи за бебето в първите три месеца след изписването – лектор: д-р Бояна Петкова, дата: 23 март, 14-16 ч.
Отражение на думите и психичните преживявания на родителите върху общуването с бебето и неговото поведение – лектор: Ния Коновска, дата: 30 март, 14-16 ч.

Желанието си за участие в училището за родители можете да заявите като попълните следната регистрационна форма,а ние на свой ред ще се свържем с вас, за да потвърдим участието ви.

За да бъде достатъчно и пълноценно времето за всеки един участник, местата са ограничени. Молим да подходите отговорно към заявяването на желание за участие в училището, тъй като чрез резервирането на място, от което няма да се възползвате, ще лишите друго семейство от възможността да се включи.

Участието в училище за родители “Готови да бъдем заедно” е безплатно.