Безплатни дистанционни консултации с ерготерапевт през април

Безплатни дистанционни консултации с ерготерапевт през април

В периода 05-09 април имате възможност да се възползвате от безплатни дистанционни консултации с нашия ерготерапевт Милица Русанова.

Най-яркото проявление на детския аутизъм се свързва с нарушено развитие на социалните контакти и комуникацията. Една от най-големите трудности на дете с аутизъм е практическо използване на знанията. Особеностите на децата с аутизъм са индивидуални. Техните интереси, действия и игрови умения може да са ограничени и различни.

Но как ерготерапевтът помага на едно дете с разстройство от аутистичния спектър?

Ерготерапевтите изучават човешкото развитие и взаимодействие с околната среда, чрез ежедневни дейности. Точно това им помага да свържат емоционалните, социалните и физиологичните нужди на един човек, за да му помогнат да живее пълноценно.

Комбинирайки различни стратегии и действия, ерготерапевтът може да помогне на детето да реагира по-добре на заобикалящата го среда. Основната цел на ерготерапията е да помогне на детето с аутизъм да подобри качеството си на живот и да достигне максимална степен на независимост в ежедневието си.

Ерготерапевтът помага както на детето, така и на родителите, да въведат нови, поддържат и усъвършенстват вече научените умения. Самият терапевтичен процес, както и учене на нови умения, протича под формата на игра – любимото средство за учене при деца.

Освен това, ерготерапевтът ще помогне на детето с аутизъм със сензорните му проблеми. Изследванията сочат, че 8 от 10 деца с аутизъм имат проблем със сензорната преработка, което означава, че могат да имат предизвикателство с обработката на звук, допир, миризма, положението на тялото, вкус и зрение. Това затруднение на сензорната обработка може да се отрази и на извършването на ежедневните дейности като миене на зъби, разходка в парка или подстригване при фризьор.

Ерготерапевтите, използвайки разнообразни подходи и стратегии за сензорна интеграция, помагат на детето и на семейството да индетифицират тези сензорни предизвикателства и да използват подходящи за възрастта методи, които да научат детето на саморегулация и придобиване на нови умения.

Не се колебайте да запишете безплатен час за консултация с ерготерапевт, като ни пишете на office@premature-bg .com или се свържете с нас на тел. 0887 54 54 46.