За родители: Двигателно развитие на недоносеното бебе до 3 год. възраст

За родители: Двигателно развитие на недоносеното бебе до 3 год. възраст

Може би вашето шестмесечно бебе все още не е успяло да се обърне само, въпреки че таблицата за детско развитие показва, че бебетата започват да се обръщат на пет месеца. Или пък единадесетмесечното дете на съседката вече прави своите първи стъпки, а вашето тринайсетмесечно мъниче все още дори не се опитва да ходи.
Това все още не означава, че нещо не е наред с развитието на бебето ви, но за да сте спокойни за неговото или нейното бъдеще, добре е да знаете кои са основните етапи в двигателното развитие и кога родителите трябва да потърсят специалист.
На въпросите ви в събота, 11. 11. 2017г, от 16.00ч, в Семеен център за недоносени деца „Малки чудеса“ ще отговори физиотерапевтът Цветелина Миланова.
Цветелина има 27 години практически опит. Завършила е Речник рехабилитация и ерготерапия в Медицинския университет в София. Профилира се в работата с деца, завършвайки и специална педагогика в Софийски университет. Основател и управител е на Фондация МиМ Физио, която информира, консултира, обучава и подкрепя деца с проблеми в развитието и техните семейства.