Семинар-работилница „Емоционалната връзка с детето“

Семинар-работилница „Емоционалната връзка с детето“

Емоционалната връзка между родителят и детето е като тънка невидима нишка, която е уникална за всеко семейство и им позволява да се чувстват обичани и обичащи дори и в най-тежките моменти. Болничният престой или други случаи на раздяла между детето и неговите близки, особено в първите дни след раждането, поставя пред сериозно предизвикателство изграждането на това усещане за близост. Много родители споделят за сериозната си трудност да преодолеят емоционално тази раздяла с детето.

В този семинар-работилница ще поговорим за тези трудни моменти и ще споделим как да облекчим преживяването за онези родители, чиито деца понастоящем са далеч от тях. През приказки, рисуване и активно въображение ще творим заедно образи и идеи, които да подпомогнат изграждането на емоционалната връзка с детето.

Семинарът-работилница е предназначен за родители с история на преждевременно раждане и/или за родители, преживели отделяне от своето дете за кратък или продължителен период от време.

Водещ: Михаела Виденова, психолог с психотерапевтично формиране по аналитична психотерапия. С опит в психотерапевтична работа с възрастни.

Начало: 11:30 ч. Край: 13:00 ч.

Поради ограничените места е задължително потвърждаването на присъствие на лично съобщение на страницата на Семеен център за недоносени деца „Малки чудеса“ или на office@premature-bg.com