Конференция „Родени твърде рано: медицински и социални аспекти в развитието на недоносените деца“

Конференция „Родени твърде рано: медицински и социални аспекти в развитието на недоносените деца“

Фондация „Нашите недоносени деца“, съвместно с Българската асоциация по неонатология, организира конференция под мотото „Родени твърде рано: медицински и социални аспекти на развитието на недоносените деца“.

Събитието ще се проведе по повод Световния ден на недоносените деца – 17 ноември, който Фондация “Нашите недоносени деца” отбелязва всяка година в България с редица инициативи, целящи по-добра информираност на обществото по отношение на раждането и отглеждането на преждевременно родените деца.

В конференцията ще вземат участие водещи медицински експерти и развитийни специалисти с опит в грижата за недоносените деца, които ще засегнат теми свързани с проследяване на бременността и превенцията на преждевременното раждане, медицинските грижи за недоносените деца и тяхното проследяване, както и детското развитие – от ранното детство до предучилищна и училищна възраст. 

Акцент на събитието през 2023 г. ще бъде подобряване на грижите за недоносените бебета и новородени с влошено здравословно състояние, както и създаване на мултидисциплинарни екипи, работещи в сферата на майчиното и детско здраве и неонатологични грижи.

  • Предвидена е възможност за гледане онлайн на всички лекции!

Повече за събитието можете да научите ТУК.