Работилничка „Малкият художник“

Работилничка „Малкият художник“

Във всяко едно дете се крие един малък-голям творец, който само чака да му се даде възможност да се изяви!

В работилничката “Малкият художник” искаме да дадем възможност на малчуганите са изразят себе си с едно от най-красивите изкуства – рисуването чрез магията на цветовете и формите и през погледа на всяко едно дете. С четка и боички, моливи, пастели, или просто с ръце, всеки ще има възможност да нарисува емоциите си и да ги сподели с останалите или просто да изрази себе си в картина.

Какво да очаквате в работилничка “Малкият художник”?

В рамките на един час, с помощта на Николина Иванова, арт-терапевт, децата първо ще се запознаят с останалите участници, за да се почувстват добре заедно, а след тази социализираща част, всеки ще нарисува своята творба. Чрез нея малките художници ще могат да изразят своите чувства и разбирания за външната среда и самите себе си чрез вълшебната сила на изкуството. Ще бъдат осигурени всички необходими материали, за да може всеки малък художник да разгърне напълно творческия си потенциал!

Работилничката е насочена към деца на възраст от 4 до 10 години и ще се проведе на 04.02 (събота) от 10:30 до 11:30 часа в Център за детско развитие “Малки чудеса”.

За водещата на работилничката:

Николина Иванова е завършила Национално Музикално училище „Любомир Пипков“ през 2015 г. и Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ през 2019 г. През 2021 – 2022 г. успешно преминава курс по Арт-терапия към ЦППО, Нов български университет.

В практиката си към обучението е провеждала терапии в център за работа с деца със специални потребности, както и деца, лишени от родители. По време на специализацията си работи индивидуално с деца с основен фокус развитието на личността, както и в посока осигуряването на подкрепа за изграждането на нови собствени ресурси.

Към настоящия момент продължава да работи с деца под формата на поддържащо и допълващо обучение към частен учебен център. Практикува всякаква форма на изкуствата – рисуване, моделиране, музика, танци.