Уебинар „Как да подготвим бебето за сън и спокойна нощ за всички?“

Уебинар „Как да подготвим бебето за сън и спокойна нощ за всички?“

В този уебинар ще научите един от най-важните аспекти за детския сън, а именно как дневното будуване на бебето се отразява на нощния му сън и как можете да го подготвите за една спокойна за всички нощ.

С помощта на Веси Проданова и Пепи Цанкова, сертифицирани  консултанти по детски сън и създатели на “Милувка за сън и още чудеса” и Маргарита Габровска, логопед и специалист по ранна детска интервенция в Център за детско развитие „Малки чудеса“, ще разберете защо е важно детето не само да има дневно будуване, което е подходящо за възрастта му и лично за него, но и да прекарва това време качествено. И как будуването на детето през деня, може да спомогне всички да отпочинат добре през нощта. 

“Този уебинар засяга една от най-важните точки в нашата работа, защото както будува детето, така и ще спи. Точно затова искаме да разкажем на родителите как да разпределят времето си така, че детето да се наиграе (а мъничките бебета да имат все пак активност) и след това да му  помогнат да се успокои, за да направят плавен преход към съня. Избрахме школа и стил, работещ с меки методи, близки до културата, темперамента и разбиранията на българската майка”, споделят Веси и Пепи.

Маргарита Габровска от своя страна, ще сподели с родителите подходящи дейности, според възрастта на бебето. Те са насочени към активно взаимодействие с него и развитие на разнообразни умения и осигуряване на спокойствие и доза здравословна умора, когато настъпи времето за сън.

В уебинара ще научите:

  • Какви са интервалите на будуване и как те се отразяват на съня
  • Подходящи дейности за активното време на вашето бебе
  • Ритуали, които да въведете преди сън 

Нашата мисия е да обучаваме недоспали и изморени родители как да приучат бебето си да заспива лесно и бързо, така че и те да могат да се наспят и да имат време за себе си”.

 

За водещите:

Веси Проданова и Пепи Цанкова са сертифицирани  консултанти по детски сън и създатели на “Милувка за сън и още чудеса”. ”Като екип имаме опит с много семейства, на които сме помогнали да постигнат спокойни нощи и вече 2-ра година надграждаме знанията си, като участваме в допълнителни обучения, курсове и уебинари за специалисти в областта на детското развитие.

Част от надграждащите ни обучения са свързани с: железния дефицит при бебета и деца; ключови аспекти в подкрепата на недоносените деца; допълнителни курсове за изграждане на ритуала за сън на бебето; Екранни деца и екранна зависимост. Редовно сме домакини на срещи със различни специалисти, които работят не само за децата, но и за родителите им. Повече за техните  сертификати, участия и обучения, може да намерите тук.

Маргарита Габровска има над десетгодишен опит в подкрепата на семейства с бебета и деца в ранна възраст, част от който е придобит в рамките на работата й като специалист по ранна интервенция в неонатологични отделения в страната. От 2017 г. е част от екипа на Център за детско развитие „Малки чудеса“, където консултира и подкрепя родители с деца от 0 до 3 години с трудности в развитието и храненето. Член е на Европейската асоциация по ранна детска интервенция и обучител, сертифициран от същата асоциация.

Завършила е бакалавърска програма по Логопедия (2012 г.) и магистърска програма  по Интегративна биоетика (2014 г.) в Софийския университет. През 2014-2015 г. има възможността да премине през цикъл от обучения по ранна детска интервенция на американската организация „Early Childhood CARES“. През 2018 г. придобива докторска степен по Философия (Етика) с дисертационен труд върху етическите аспекти на палиативните грижи за деца с тежки заболявания.