Да дариш, умножено х2 – А1 в подкрепа на Фондация “Нашите недоносени деца” и дейността на Център за детско развитие “Малки чудеса”

Да дариш, умножено х2 – А1 в подкрепа на Фондация “Нашите недоносени деца” и дейността на Център за детско развитие “Малки чудеса”

Не случайно А1 е компания, която е носител на златен Годишен знак – „Отговорна компания – отговорни служители“. И тази година служителите, които имат огромни сърца и хъс за промяна да преобразяват живота в един по-добър свят, припознаха като своя мисия – нашата. А именно – да подкрепяме недоносените бебета и децата с трудности в развитието си, както и техните семейства.

Сигурно много от Вас ще се запитат как успяват да се организират в тези обстоятелства, свързани с ограниченията, които имаме в обстановката на COVID-19?

Успяват. Духът им е буден, а сърцата широко отворени за доброто. Чрез дарителство по ведомост – начин, за който няма значение дали служителите са в офиса или у дома си, защото могат да даряват безопасно за кауза, в която вярват.

Но историята не свършва до тук.

Не случайно в началото споменахме наградата, на която са носители – „Отговорна компания – отговорни служители“.

Като социално отговорна компания, А1 удвоява сумата дарена по ведомост от своите служители и така заедно подкрепиха каузата ни.

Как ще помогнем заедно?

Днес, почти 2 години след тоталното преобръщане на света, заради COVID-19, виждаме как обстановката става все по-сложна и все по-трудна борбата за недоносените бебета и техните семейства, за семействата, чиито деца имат нужда от терапевтична подкрепа.

За нас също е тежко и тази подкрепа, точно в този момент, наистина означава много.

В Център за детско развитие „Малки чудеса“ разполагаме с терапевтичен екип – логопед, детски психолог, фамилен психотерапевт, ерготерапевт, специалист ранна детска интервенция, който полага неимоверни грижи с огромна любов за децата, които имат нужда от професионална подкрепа, за да развият своя пълен потенциал и на техните семейства, които имат нужда от защитено пространство, в което да споделят своите грижи.

В подкрепа на семействата с по-нисък доход подаваме ръка на родителите в затруднена житейска ситуация чрез Социалната програма към Център за детско развитие “Малки чудеса”. Осъществяването на тази програма е възможна благодарение на дарители, които подкрепят дейностите на Център за детско развитие “Малки чудеса и Фондация “Нашите недоносени деца”. Тя осигурява възможност на семействата с ограничени финансови възможности да посещават дългосрочно терапия при нашите специалисти.

Социалната програма е разработена в няколко направления:

Терапевтична подкрепа за деца от семейства с финансови затруднения;
Безплатни консултации със специалисти по ранно детско развитие
Безплатни консултации с неонатолог и педиатър;
Безплатни лекции и семинари на теми, касаещи родителство и детско развитие.

За нас е важно да предлагаме качествена и експертна терапевтична подкрепа, която същевременно да бъде достъпна за тези, които се нуждаят от нея, но не могат да си позволят да заплащат пълната цена на всяка сесия. За да може терапевтичният процес да има резултат, в повечето случаи той е и продължителен. Социалната програма дава възможност резултатите от работата със специалист да бъдат устойчиви.

Благодарение на подкрепата на служителите на А1 и на компанията ще подкрепим дейността на Център за детско развитие „Малки чудеса“ и ще продължим да работим в посока проследяване, превенция, ранно откриване и интервенция в случаи на нарушения в етапите на развитието в ранна възраст, водени от убеждението, че подкрепата в първите години от живота е определяща за пълноценното развитие и удовлетвореност на всеки човек.

Сърдечно благодарим за доверието, подадената ръка и вярата в доброто!