Дистанционно консултиране и терапия в Център за детско развитие “Малки чудеса”

Дистанционно консултиране и терапия в Център за детско развитие “Малки чудеса”

Скъпи родители,

Както знаете, настоящата ситуация в страната и извънредните мерки, свързани с превенцията и ограничаването на разпространението на COVID-19, наложи временното преустановяване на терапевтичните занимания и консултиране в Център за детско развитие “Малки чудеса”.

Считано от 16.03.2020 г. и до отмяна на извънредните мерки в страната, Център за детско развитие “Малки чудеса” преминава в изцяло дистанционен режим на подкрепа на деца и родители. Ние, всички, знаем колко е важно терапевтичната подкрепа за децата, с които работим да бъде продължена както у дома, така и чрез дистанционни насоки и консултации от терапевтичния ни екип, така че настоящата ситуация да се отрази минимално върху развитието и емоционалния им комфорт. В тази връзка ви молим да се придържате към насоките за работа у дома, които ще получавате регулярно от терапевтите на децата ви, спрямо индивидуалния терапевтичен план, по който работите заедно.

Не по-малко важни са новопостъпващите запитвания за консултиране, които получаваме от семейства с актуални притеснения около развитието на децата си, както и родители с интензивни преживявания на тревожност в контекста на необходимостта от реорганизация на ежедневния ритъм и начин на живот.

Дистанционната форма на консултиране с всеки от специалистите от Центъра може да се случи по един от следните начини:

Скайп
Вайбър
Телефонен разговор

Ако вие или детето ви посещавате Център “Малки чудеса”, то административният екип и терапевтът ви вече са се свързали с вас или предстои да ви потърсят, за да изберете заедно най-подходящия начин за дистанционна подкрепа.

Ако до момента не сте се възползвали от консултиране и терапевтична подкрепа в Център за детско развитие “Малки чудеса”, но искате да предприемете тази стъпка и да запазите своя час за дистанционна консултация, можете да се свържете с нас на e-mail: office@premature-bg.com или тел. 0887 545 446, за да обсъдим най-подходящия формат за вас.

За нас е важно подкрепата да бъде навременна и достъпна, ето защо в рамките на дистанционния период на работа на Центъра, ВСЕКИ ВТОРНИК ще можете да се възползвате от безплатна консултация с всеки от терапевтите ни.

Сега е важно всички да мислим и да се погрижим както за себе си, така и за околните и да си останем у дома, когато това е възможно. Както и да се опитаме да бъдем бдителни, но не и паникьосани, защото епидемията ще отмине, но психичното ни здраве и това на децата ни може да страда дълго, ако сме го подлагали на твърде интензивни атаки.

С пожелание за здраве и повече спокойствие,
Екипът на Център за детско развитие “Малки чудеса”