Първият благотворителен артикул на Център за детско развитие "Малки чудеса"

Първият благотворителен артикул на Център за детско развитие "Малки чудеса"

Изключително развълнувани сме да Ви представим първия благотворителен артикул на Център за детско развитие „Малки чудеса“.

Вдъхновени от октопода, който е символ на инициативата Да плетем и шием за недоносените бебета , екипът на Фондация „Нашите недоносени деца“ и специалистите на Център за детско развитие “Малки чудеса” създадохме идеята за дървена играчка-пъзел, а Divali Art ни помогнаха да превърнем тази идея в реалност!

Този дървен пъзел ще развие няколко полезни умения за развитието на детето Ви:

Двигателни умения – фина моторика, поставяйки бебетата на октопода на тяхното място;
Координация око-ръка – намирането на пасващите елементи и поставянето им създава връзката между очите и ръцете;Когнитивни умения – майката октопод и децата й са цветни, но не прекалено ярки и така детето ще развие умението си за разпознаване на цветовете, също така и пространствените си умения, разпознаване на емоциите;
Социални умения – заедно с майката октопод и нейните бебета, детето може да разиграва различни ролеви ситуации.

Всеки поръчан дървен пъзел ще подкрепи дейността на Център за детско развитие „Малки чудеса“. Центърът е създаден от Фондация “Нашите недоносени деца” и предоставя специализирана комплексна терапевтична подкрепа и консултиране на деца и родители.

Нашите специалисти – логопеди, психолози, ерготерапевт работят в посока проследяване, превенция, ранно откриване и интервенция в случаи на нарушения в етапите на развитието в ранна възраст, водени от убеждението, че подкрепата в първите години от живота е определяща за пълноценното развитие на човек.

Поръчайте своя Дървен пъзел – октопод тук ➡ https://forms.gle/iranwFpMQMR726yF9