Индивидуални и семейни консултации за родители

Индивидуални и семейни консултации за родители

Работа с травмата и болката при среща с неочакваното, страшното и немислимото (за семейства на недоносени деца, деца с увреждания/затруднения или други подобни житейски ситуации)
Работа за изграждане на връзка с бебето и опознаване на неговия език
Работа за изграждането на подкрепящи семейни отношения
Работа в подкрепа на емоционалния свят на жената, станала майка (работа със следродилна тъга и депресия)

Ако желаете да запазите час за консултация (възможна е и дистанционна консултация), свържете се с нас на office@premature-bg.comили нател. 0887 545 446.


Когато детето подрани..

Всяка майка има своята мечта, свързана с раждането. Имаме своите илюзии за това какво ще е детето, какви ще сме ние като майки и как би трябвало да се държи и чувства партньорът ни. Искаме да сме напълно подготвени за този красив миг на първа среща. Но животът понякога преобръща всички представи. Детето се ражда по-рано. Вместо спокойни и щастливи първи мигове сме призовани на бойното поле, за да се срещнем със страховете си и да преоткрием ресурсите, които носим в приемане и пренаписване на реалността.

Заповядайте на среща, ако имате нужда от подкрепа в този труден, но трансформиращ момент.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Когато детето се ражда…
Майката си мисли, че тя го ражда, лекарят и акушерката си мислят, че те го израждат, но всъщност детето се ражда. То има своята значима роля в този дълбок и мистичен процес. Ако имате нужда да погледнете раждането на своето дете през друга призма, да разширите представите си за неговите нужди и преживявания и да поработите върху изграждането на така необходимата и подкрепяща развитието му връзка с вас, като родители, заповядайте на среща.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Раждането на дете пренарежда всичко познато – ролята ни в живота, отношенията с партньора, приоритетите на деня, онова, което ни носи сигурност, спокойствое и радост и дори хормоните на майката.. Дори дошло в очакваното време, едно дете внася многобройни промени в семейната система. Промени, които изискват време и капацитет, за да бъдат приети. Понякога задачата става още по-трудна, когато се сблъскаме и с неочакваното, страшното и немислимото. Ако имате нужда от подкрепа и безопасно пространство, в което да поговорим за вашите чувства и емоции, отразяващи промяната, заповядайте на среща.

По-лесно е да сме подкрепящи и емпатични, когато всичко е наред. Макар да ни е ясно, че подкрепящата среда е важен ресурс, подпомагащ бебето и новите родители, създаването на такава среда може да бъде истинско предизвикателство. След раждането, сблъсъкът с новите роли, несигурности и страхове може да внесе значителна турбуленция в отношенията.

Заповядайте, ако имате нужда да поговорите за отношенията си, за да може те да бъдат в подкрепа на вас и вашето новородено.