Соня Сотирова

Администрация и комуникация с неонатологичните звена

Соня Сотирова

Соня е част от екипа на Фондация “Нашите недоносени деца” от 2016 година. Професионалният си път извървява “ръка за ръка” с развитието на Фондацията. Професионалните интереси на Соня включват, освен координирането на различни инициативи и проекти, и изграждането на стаи от семеен тип в българските неонатологични отделения. Соня е и координатор на инициативата “Да плетем и шием за недоносените бебета”.

Образование

През 2017 г. година придобива образователна степен “бакалавър” по специалност “Инженерен дизайн”. През 2019 г. година защитава магистърска степен по същата специалност, като дипломната й работа е базирана изцяло на проучване върху развитието на неонатологичните грижи в страната и чужбина и изграждането на стаи от семеен тип.

Свободно време и интереси

“Обичам свободното ми време да е споделено. През последните години най-големият ми приоритет е отглеждането и възпитанието на моето дете. Всичките ми интереси и усилия, извън кариерния ми път, са насочени към неговото личностно развитие.”

Какво за мен е работата във Фондация “Нашите недоносени деца”?

“Пътищата ни с Фондация “Нашите недоносени деца” се пресякоха още през 2014 година, когато се включих като доброволец на един от Коледните базари “Подари мъничко вълшебство.” И както знаете “случайни неща в живота няма” – през 2016 година започнах и работа във Фондацията. Тогава Център за детско развитие “Малки чудеса” беше само една идея и мечта, а днес, смело мога да заявя, е един от най-успешните терапевтични центрове у нас. Пътят, който извървях през последните години не беше кратък, но беше лек, благодарение на всички хора, които стоят зад Фондация “Нашите недоносени деца.”