Виолета Бакалова

Съ-основател и член на Управителния съвет

Виолета Бакалова

Виолета Бакалова е един от основателите и член на Управителния съвет на Фондация “Нашите недоносени деца”. Инженер по професия, завършила Химикотехнологичен и металургичен университет, гр. София през 2006 г. Има дългогодишен опит в сферата на Управление на качеството.

През 2010 година ражда преждевременно своите недоносени близнаци Стефан и Красимир. Личният й опит и трудности по време на болничния престой и отглеждане на преждевременно родените й деца, стават повод през 2012 година, заедно с Нина Николова и Надежда Дренска да основе Фондация „Нашите недоносени деца“.

От създаването на Фондацията работи като активен и отдаден доброволец и двигател на множество благотворителни инициативи и превърналият се в традиция базар „Подари мъничко вълшебство“.

През 2018 година, отново продиктувано от личната й борба с образованието на вече порасналите Стефан и Краси, Виолета решава да смени изцяло професионалното си поле за развитие и записва магистратура „Начална училищна педагогика“, водена от желанието да бъде полезна както на свойте близнаци, така и на други деца със специални образователни потребности.

Личната история за порасналите герои на Виолета можете да прочетете тук