Правилна ли е стойката на вашето дете

Правилна ли е стойката на вашето дете

Изключително важно е да обърнем внимание как застават децата ни докато си играят и какво е положението на тялото им докато са изправени. Погледнете детето си в гръб. Какво наблюдавате? Струва ли ви се, че стойката на детето е правилна? Каква е височината на раменете? Какво е положението на главата, ръцете и таза?

Раменете трябва да бъдат симетрично разположени, главата и ръцете не трябва да са приведени напред, а тазът трябва да е в една линия с раменете.

Как можете да коригирате стойката на детето?

Ако сте забелязали нещо нередно в позицията на детето, трябва да помислите за консултация с рехабилитатор. Неправилната стойка може да доведе до задълбочаване на проблема и да бъде причина за развитие на трайно гръбначно изкривяване.

Лечебната физкултура е един от основните методи за активно повлияване на неправилна стойка. Включвайки специално подбрани, систематизирани и целенасочени физически упражнения тя коригира стойката, засилва слабите мускули, подобрява еластичността и издържливостта на мускулатурата на тялото.

Не подценяване стойката на детето си, гръбначното изкривяване е вследствие на неправилната му стойка и мускулния дисбаланс!

Имаме честта да ви поканим в Център за детско развитие „Малки чудеса“на групови занимания по лечебна физкултура, които ще се провеждат веднъж седмично в рамките на един час. С децата ще работи Милица Соколов – ерготерапевт и рехабилитатор, който със специално подбрани упражнения ще работи за създаване на правилни двигателни навици у вашето дете.

Очакваме Ви всеки понеделник от 18:00 до 19:00 ч., след предварително записване на телефон 0887545446.