Октомври е месец под надслов "Виж как се сбъдват мечтите"

Октомври е месец под надслов "Виж как се сбъдват мечтите"

С детско шоу и неформална среща между специалисти и родители Фондация „Нашите недоносени деца“ даде началото на месец под надслов „Виж как се сбъдват мечтите“. В рамките на месец октомври ще организираме поредица от безплатни образователни семинари за родители на недоносени деца и забавления за самите малчугани. Целта на инициативата е повече семейства на преждевременно родени деца да научат, че на Световния ден на недоносените, 17-ти ноември, в София ще отвори врати първия в страната Семеен център за недоносени деца.
Планирано е Семеен център за недоносени деца „Малки чудеса“ да предостави възможност за консултации със специалисти в областта на ранното детско развитие – лекар, психолози, логопеди, специалисти по ранна детска интервенция и двигателно развитие, музикотерапевт, консултанти по кърмене. Не на последно място Семеен център за недоносени деца „Малки чудеса“ трябва да бъде място, където родителите да могат да се срещат, да обменят опит и да се подкрепят взаимно.
Благодарение на активната кампания през последните 11 месеца, вече е осигурено и ремонтирано помещение. В оставащите до 17-ти ноември дни, екипът на Фондацията и специалистите в центъра трябва да подготвят специализирано оборудване, което да позволи активни занимания за развитие на различни способности на недоносените деца, като за това от фондацията също ще разчитат на големи дарители.
Всяка година около 6500 бебета у нас се раждат преждевременно.
Всички те, както и техните родители, имат нужда от навременна, достоверна и достъпна информация, ранна подкрепа в най-трудните моменти, дългосрочен ангажимент от мултидисциплинарен екип, който да им помогне да преодолеят с по-малко трудности различните последствия, които ранното раждане може да има върху детето.
Само след месец и половина ще има място, където всеки родител ще може да намери подкрепа, а всяко дете – приятел.

Благодарение на вас!