Да учим чрез игра – идеи за родители и учители

Да учим чрез игра – идеи за родители и учители

Докато образователните институции и учителите подготвят своите учебни планове за ситуация, в която училищата са затворени, нека да припомним както на учителите, така и на родителите, че голяма част от магията на ранното детство идва от допускането на моменти на неструктурирана игра и учене чрез експерименти.

Нека вместо да се концентрираме върху задължителните материали и домашна работа, да насърчим семействата да забавят темпото и да общуват. Да намерим радост в моментите на сплотеност и да отделим време да се насладим на по-лежерно време у дома.

1

Игри за грамотност

Ученето чрез игра може да „запали“ интереса на децата, да ги подтикне сами да търсят още информация, да подхождат творчески и креативно, да положат усилия и да постигнат чудесни резултати.

2


Игри за забавна математика вкъщи

„Всеки учител, родител, че дори и дете, знае, че математиката не е никак лесна наука. Но може да бъде и забавна 🙂 Дори за малките бебета. Не, не няма да учим теореми, аксиоми и други сложни формули. Просто ще им покажем, че светът около нас е математика.“

3

Да учим чрез изкуството

Децата изпитват щастие, когато се докосват до изкуството. То стимулира сетивата им, събужда любопитството им, развива смелостта им и способността им да взимат самостоятелни решения, като това да смесят два цвята боички, за да видят какъв ще е новият, който ще се получи.

4