За доброто няма изолация и граници

За доброто няма изолация и граници

Последните два месеца нашият екип работи от вкъщи, но дома, който, споделяме с вас – Център за детско развитие “Малки чудеса”, макар и опустял без любимите ни деца, чака сам там, на ул. Майор Димитър Думбалаков № 38. Трябваше да се грижим за него – да плащаме наема, разходите за комунални сметки (макар да бяха по-ниски) от обикновено, да го почистваме. А това не бе никак леко.

Но за доброто няма изолация и граници. То не се страхува от вируси.

И точно в най-трудния момент, благодарение на нашите дългогодишни приятели и партньори от “1% промяна”, успяхме да се справим с това предизвикателство. Подкрепата, която получихме, за да покрием разходите по наема на нашия дом, е безценна.

И това не е всичко! Жестът им не стига само до тук. Ние силно вярвахме, че този период ще отмине бързо и съвсем скоро ще бъдем отново заедно, но не пред мониторите, а лице в лице. И отново с дарение от 1% промяна подготвихме огромна изненада за нашите малки герои. Имаме си ново оборудване, което нямаме търпение да ви покажем.

Съвсем скоро децата ще могат да играят, да скачат ида развиват своите умения с новите ни модули.

В индивидуални занимания с ерготерапевт, психолог или логопед, или в груповите занимания по психомоторика, “стоножката”, “бягащото колело”, “балансиращият диск” ще направят терапевтичната работа още по-забавна. А има ли дете, което да не обича да скача в басейн, пълен с топки? Едва ли. 🙂

Untitled design

И ако си мислите, че ще спрем дотук, лъжете се. Съвсем скоро ще имаме изцяло нов кът, но за него ще ви разкажем по-късно, когато е готов. Сега се залавяме със сглобяването и подреждането на едно ново пространство, в което децата ще могат да развихрят своите ……… (тайна!) умения.