До всички братя/сестри на деца с аутизъм

До всички братя/сестри на деца с аутизъм

Синът ми Мейсън е на 7 години. Има аутизъм. Също така и епилепсия. Той не говори. Но, въпреки това, е прекрасен. И силен. И борец!

Но, днес няма да говорим за него. Тази статия е за малкото му братче. Тази статия е за всички малчугани, които имат брат или сестра с увреждане.
Братчето на Мейсън е Ричи. Той е на 6 години и е много умен. И сладък. И забавен. Ричи наистина знае какво означава, да си брат! Показа ни, че връзката им е силна, въпреки че не е типична!

За Ричи, и всички братя и сестрички – виждаме ви, забелязваме ви, изумявате ни!
Толкова малки, а толкова много знаете за аутизма (или друг тип увреждане).

Вие сте тези, които обяснявате на приятелите си, с простички думи и примери, всичко за своите братчета и сестрички, за, да могат и те да ги приемат и обичат, по същия начин, както ги обичате и вие.

Вие сте тези, които са се появили в живота на родителите си, когато те са били на ръба на тъгата, фрустрацията и изтощението. И вие сте тези, които успокоявате своите братя и сестри, по начин, по който само вие можете.

Вие сте тези, които знаят какво означава „приемане и приобщаване“ и го използвате в ежедневния си живот, правейки живота по-лесен за децата, които са различни. Вие го правите всеки ден, независимо дали го осъзнавате или не. Вие приемате, не осъждате, и сте мили, и това е всичко, което винаги сте правили.

Вие сте тези, които са пораснали твърде бързо, които сте ни видели в лошите и мрачните моменти и сте ни помогнали да преодолеем всичко това.

Вие сте тези, които ни напомнят, че въпреки, че брата/сестрата не говорят, не означава че не могат да чуят или, че нямат какво да кажат. Напомняте ни, че любовта не изисква думи.

Вие сте тези, които намирате начин да влезете в света на някого, който обичате, а е различен. И сте намерили начин да влезете в света на някой, който не мисли и не постъпва като вас. И го правите защото искате!

Вие ще израстнете и ще излезете в света с емпатия, която не се научава, а вече я имате в себе си. Това е нещо, от което най-много има нужда нашия свят.

Вие сте специални. Вие разбирате. Вие имате доброта в сърцето си, която е част от вашето същество.

Ежедневието ви, не винаги е лесно, „нормално“, както на връстниците ви. Може да стане и забързано, без почивки, без извинения. Поради тази причина, ние, родителите ви, може би не ви казваме, колко сте невероятни. А толкова много се гордеем с вас!

Възхищаваме ви се. Всеки ден.
В интерес на истината, вие сте най-силните от всички

Източник:https://themighty.com/