Коронавирус: заедно у дома

Коронавирус: заедно у дома

Сега е време да си останем вкъщи и да изпълним гражданската си отговорност, но някои от вас все още се чудят как ще запълнят времето си с детето. Ето един елементарен отговор – почистете къщата заедно.
За да се предпазим от вируса ни е необходима висока лична хигиена, което ще рече много чистене и дезинфекция. Включвайки детето в чистенето, освен че ще намерите помощник, ще се позабавлявате заедно.
Първото което ще привлече внимание на детето за включване в чистенето е именно музиката – пуснете любимата му песен и започнете да танцувате заедно с мопа. Детето само ще пожелае да направи същото. Може да си направите собствена хореография, която да повтаряте. Направете си и концерт използвайки мопа като микрофон.
Хайде да включим и въображението и изобретателността. Направете си „моп с чорапи“! Напръскайте почистващ разтвор или средство за дезинфекция върху пода, обуйте пухкави чорапи и просто започнете да се плъзгате. Забавлявайки се докато се плъзгате, ще почистите замърсения под.
Да включим и ръцете! Сложете ръкавици и вземете пръскалки и кърпи. Бърсането на прах да започне, сега! И то в екип – докато единия пръска с пръскалката, другия да бърше и обратно.
За да стане още по-весело, е време и за малко гимнастика! Гимнастика на пода – вземете по четири кърпи, сложете си на ръцете и коленете, напръскайте пода с препарат и нека раздвижването започне. Правете кръгообразни движения с ръцете и краката – последователно и едновременно, пуснете музика и опитайте да се движите в ритъма на музиката.
Не забравяйте да правите почивки!
Направете сделка. Слагате да се вари чай. Почиствате едната стая и след това почивате с топъл чай, докато четете любимата си приказка. Какво по-хубаво от това?