Майка на момче с аутизъм, благодари на непознат за „Добрината“

Майка на момче с аутизъм, благодари на непознат за „Добрината“

Майка на момче с аутизъм благодари на непознат, който се превърна в неин герой, след като легна на земята със сина й, който имаше срив.


44-годишната Натали Фернандо се разхождала по крайбрежието на Southend-on-Sea със сина си Руди, когато той получава срив. Иън Шели, който тренира за състезание по бягане от 250 мили (400 километра), спира за да разговаря с петгодишното дете и да го успокои.

Натали казва, че е била поразена от действията на Иън и няма да забрави добротата му.

Тя разказва, че се е разхождала със сина си по крайбрежието, но той не обичал да се връща обратно и е получил един от своите сривове, по време на които ляга на земята.

Натали споделя, че след като е обяснила на минаващия Иън, че Руди е с аутизъм, той е казал на малкото момче: “Добре тогава, защо да не легна тук с теб за малко?“.

Описвайки Иън като свой герой, тя казва: „Бях изумена. Правила съм това с Руди много пъти в супермаркети, паркинги и търговски центрове, защото това го кара да чувства, че сякаш сте в неговия свят. Да видя някой, който не знае нищо за Руди, просто инстинктивно да направи същото, беше толкова изненадващо и не можах да изтрия усмивката от лицето си.“

Руди е диагностициран с аутизъм на две годинки, също има и глобално изоставане в развитието, говорни и езикови затруднения, разстройство на сензорната обработка и обучителни затруднения.

Натали Фернандо има публикации за състоянието му във Фейсбук, за да помага на родителите на деца със специални нужди и да повишава осведомеността. Нейният пост за ситуацията е харесан повече от 50 000 пъти.

 118055365 9ccfe393 4ba7 4487 a887 5b2c9af3946a

„Просто не мога да повярвам как е достигнало до толкова много хора, които или имат специални нужди в живота си и са съпричастни, или по-важното е, че тези, които нямат специални нужди в живота си, са в състояние да видят колко важно е за нас да не бъдем осъждани и да показваме на другите колко много означава за нас и децата ни да бъдем приети такива, каквито са“, споделя тя.

49-годишният Иън Шели, който работи с групата Vegan Runners, каза, че е спечелил „двама нови приятели за цял живот“.Той каза: „Добрината наистина нищо не струва, също така добротата поражда доброта.“


Източник: https://www.bbc.com

Превод за Център за детско развитие „Малки чудеса“: Елвина Георгиева

Редактор: Теодор Дуралиев