Сензорна игра с пяна за бръснене и огледало за малки и малко по-големи деца

Сензорна игра с пяна за бръснене и огледало за малки и малко по-големи деца

Това чудесно и забавно занимание за деца е от блога на австралийката Даня, в който тя споделя много идеи за игри, храна и забавления за най-малките.

Джей Джей (3 години и 8 месеца) се забавлява толкова много докато рисува върху огледало наскоро, затова решихме да рисуваме върху огледала… с пяна за бръснене!

Пяната за бръснене винаги е хит в нашата къща, играли сме с нея много пъти. Децата обичат да гледат как от флакона излиза толкова мека и пухкава пяна! Освен това има прекрасна чиста миризма, която добавя още един сензорен аспект към играта.

Бий (на 17 месеца) си е играла с пяна за бръснене и преди, но това е първият път, когато тя изследва и използването на огледало по този начин. Първо започна като се възхищаваше на отражението си, после реши да го намаже и нарисува.

Бях доста впечатлена, че и двете момичета рисуваха с четките в продължение на няколко минути, преди да ги оставят и да преминат към по-сетивно изживяване – рисуване с пръсти, което, разбира се, винаги е резултат от този вид игра.

 

Тази дейност ще ви хареса защото:

  • позволява на малки деца и деца в предучилищна възраст да играят заедно
  • предлага сетивни преживявания, каквито децата обичат
  • бърза е за организиране
  • използва евтини материали, които вероятно вече имате под ръка. (Можете да използвате огледалото си за баня, ако нямате малки огледала за бръснене като тези на снимките)

Освен това пяната за бръснене се почиства изненадващо лесно след играта. Направена е така, че да се измива с вода. Може да се наложи да добавите малко препарат за прозорци и сте готови!

Източник и снимки:www.danyabanya.com
Превод за Център за детско развитие “Малки чудеса”: Ивелина Георгиева