Животински движения, които да организират и събудят ума на вашето дете, както и двигателното планиране и вестибуларната система

Животински движения, които да организират и събудят ума на вашето дете, както и двигателното планиране и вестибуларната система

Животински упражнения: Забавни животински дейности за развитието на ума

Ако имате деца като моите, особено момчета, аз доста бързо осъзнах, че дори не мога да спомена думи като „супер герои“ или „Междузвездни войни“ без те да пощуреят. Когато синът ми беше малък и трябваше да се съсредоточи върху домашна работа или извършване на някаква задача, задължително избягвах споменаването на всичко свързано със Спайдърмен, Батман или Костенурките Нинджа (трябва също да крием играчките му), защото той щеше да започне моментално да подскача наляво-надясно в къщата и да размахва пластмасовия си меч, гонейки лошите хора. А боклукът, който го бях помолила да изхвърли? Или домашното по математика, което се опитвахме да напишем? Забравете, бях го загубила в момента, в който споменах името на един от неговите супер герои.

Въпреки това се опитах по всякакъв възможен начин на обвържа ученето и домашните работи с неговите супер герои, защото изглежда, че те го ангажираха и му помагаха да се фокусира повече върху предметите, които учеше в училище. Тогава не знаех, че съм в правилната посока.Физическите движения и физическата грамотност помагат на учениците да развиват способностите си за учене в класните стаи. Изненадващо, катеренето като Спайдърмен е един от начините за развитието на потенциала на децата.

Сега правим всякакви забавни животински упражнения или такива със супер герои (или йога) с нашите деца, за да подобрим техния баланс и координация за по-добро учене. Йога за деца става все по-популярна, заради невероятните ползи за развитието на мозъка, които вървят ръка за ръка с развитието на моторните умения, които помагат с вниманието и фокусирането. Невероятно е как това помага на децата да седят мирно в час, да разбират уроците на учителката, да се фокусират върху тест или история и дори помага на ума за разрешаване на проблеми.

Но преди да започнем да говорим за забавните животински упражнения, които можете да правите вкъщи, нека кажем защо тези упражнения са важни и как помагат на вашето дете, когато е в училище.

Развитие на ума
Всякакъв тип упражнения са полезни за ума, но тъй като когнитивното развитие се свързва с говорене, език, разрешаване на проблеми, писане и четене, животинските пози са фокусирани върху специални области, за да помогнат на ума и тялото да се настроят за изучаването на тези концепции както с учителя, така и у дома. Също така помагат за физическата грамотност и за изпълнителната функция на мозъка.

Регулиране на емоции
Някога отивали ли сте във фитнеса, за да изтичате на пътеката своето неудовлетворение след тежък работен ден, или пък записвали ли сте се на клас по боксиране, за да изкарате натрупалия се гняв? Ако сте, значи знаете, сте наясно, че физическата дейност освобождава натрупалото се недоволство и енергия след тежък работен ден. Емоционалното състояние на детето ви е същото. Ако то изпитва нервност, гняв, проблеми с вниманието или е чувствително към силни звуци и ярка светлина, тези упражнения могат да успокоят симптомите. Особено помагат, когато предстои тест.

Груби и фини моторни движения
Ученето да контролираш физическите си движения, както и укрепването на тялото развива грубите моторни умения на детето. Какво общо има физическата активност с ученето? Когато децата се учат да контролират движенията на ръцете, краката и торса си, те всъщност се учат да контролират какво се случва в класната стая. Могат да седят мирно на стола си, да разбират какво им говори учителката и да държат молива правилно, когато пишат. Затова деца, които имат проблеми в училище, всъщност, са по-малко координирани, особено в спортовете, или дори са тромави на детската площадка. Подобно на нашите тела, умовете ни също са мускули, които трябва да се „настроят“ и прецизират, за да могат да се фокусират и да внимават.

Сега, когато знаете някои ползи, ето и някои от животинските упражнения, които можете да правите у дома.

Конски тръсboy horse yoga blog 732x1024 1
Съвет: Погрижете се детето ви да извърши всички тези дейности като кон (тръс, галоп, влачене). Въпреки че се различават, тези упражнения развиват мускулите на краката за по-добра координация. Първо трябва да ги накарате да пробват с десния крак и след това с левия. Важно е да се укрепят и двете страни на тялото.

Пълзенето като червеиboy worm crawl blog 1024x682 1
Съвет: Нека детето ви да започне по корем и след това да застане на ръцете и краката си в извита позиция, точно както червеят, когато се движи. Когато са в тази позиция, накарайте ги да приближат краката си до гърдите все едно са се свили на топка. След това трябва да се върнат в началната позиция и да направят упражнението няколко пъти из цялата стая. Трябва да се получи едно продължително движение точно като на добродушен земен червей.

Паякътboy spider crawl blog 1024x682 1
Съвет: Това упражнение трябва да изглежда точно като Спайдърмен, когато катери стени. Помогнете на детето си да се движи из стаята точно като паяк, с редуващи се ръце и крака. Това упражнение помага на лявата и дясната страна на мозъка да работят заедно за развиването на вестибуларната и слуховата система.

Забавлявайте се!

Превод за Център за детско развитие “Малки чудеса”: Цветелина Томова
Източники снимки: https://ilslearningcorner.com