Татяна Митова за логоритмиката

Татяна Митова за логоритмиката

Таня, какво всъщност представлява логоритмиката?

Логоритмиката е комплекс от упражнения, обединявaщи в себе си движение, музика и реч.

За каква възраст е подходяща?

Логоритмиката е подходяща за деца между 3 и 7 години.

При какви проблеми и затруднения помага логоритмиката?

Логоритмиката чудесно допълва логопедичната терапия, при всички видове езиково-говорни нарушения. Тя е подходяща при праксисни нарушения и някои двигателни затруднения.

Какви са ползите от нея?

Тъй като логоритмиката комбинира музика, движения и реч тя подобрява речевите умения,концентрацията, координацията на движенията, моториката, чувството за ритъм и др.

IMG 0331

Само за деца с логопедични проблеми ли е подходяща?

Логоритмиката е подходяща за всички деца с и без нарушения. Тя носи много положителни емоции и помага за цялостното развитие, като освен индивидуалните ползи за подобряване на индивидуалното състояние на малчуганите, чрез нея те се учат на търпение, работа в екип и следване на определени правила.

Как протича едно занимание по логоритмика?

Логоритмичната сесия представлява комплекс, който съдържа редуване на различни движения ( ходене, бягане, маршируване и др.) със смяна на посоката при даден сигнал. Те се изпълняват на фона на подходяща музика, с различен темп и ритъм. Други компоненти са пеене на позната песен, съпроводено с движения. Моменти на релаксация, дихателни упражнения, упражнения за развитие на артикулационния и мануалния праксис, рецитиране на стихове, дидактични, музикални и подвижни игри, отмерване на ритъм чрез музикални инструменти, изпълнение на танци с различен темп.

ee68a9df1200997b07be8fb0bbdb9f29 XL

Побързайте и запишете Вашето дете в класа по логоритмика към Център за детско развитие „Малки чудеса“ на телефон 088 754 5446 или имейл office@premature-bg.com