Две сестри албиноси, родени през 12 години, завладяват света с необикновената си красота

Две сестри албиноси, родени през 12 години, завладяват света с необикновената си красота

Нашият забележителен свят е създаден като съвкупност от разнообразия. Всъщност, различното се превърна в новия идеал за красота.

Две сестри албиноси продължават да печелят популярност точно, защото са различни и тяхната уникална красота е очаровала света. Тези две момичета от Казахстан, Асел и Камила Калаганови, са родени в едно семейство с разлика от 12 години.

Двегодишната Камила и сестра й Асел (на 14 години) имат 8-годишен брат, Алдия, който се ражда с по-традиционен казахски външен вид.

Асел споделя, че хората често се изненадват от вида им и много от тях не знаят какво представляват албиносите.
Майка й, Айман Саркитов, също е изненадана след като я ражда. Дори лекарите остават озадачени, а някои подозират, че бащата на момичето е от руски произход.
Айман обяснява:

„Когато родих голямата си дъщеря, генетиката не беше толкова добре развита, както е сега. Лекарите бяха шокирани и мислеха, че има руски корени. Тогава, аз започнах да чета по тази тема и разбрах, че децата ми са албиноси.“

В крайна сметка установява, че и някои от предците й също са били албиноси.

На 10-годишна възраст, Асел започва кариера на модел. След раждането на сестра й и смайващите семейни снимки, тийнейджърката става още по-популярна.
Момичетата се радват на много внимание, където и да отидат, а Асел скоро завърши училище за модели. Към момента има над 60 хиляди последователи в Инстраграм.

Сестрите знаят, че трябва да предпазват светлия си тен и очите си от слънцето.

Асел казва:
„Ако излизам навън в следобедните часове, задължително нанасям слънцезащитен крем, обличам дрехи, за да предпазя кожата си, слагам шапка или чадър. Много по-лесно е вечерта, когато слънцето се е скрило.“

Когато била по-малка, тя е посещавала специално училище за деца с увреждания, но по-късно е прехвърлена в редовно, тъй като албинизмът не води до увреждане на мозъка и променя само физическия вид.

Майка й казва:

„Тя е отлична ученичка. Албиносите не се различават значително от другите деца, само по техните коса, мигли, очи и цвят на кожата. В началото разбира се, беше много трудно, тъй като всички деца се взираха в нея. Сега се чувства добре, ние също не я ограничаваме в нищо.“

Тя споделя, че синът й е по-тъмен, като истински казахстанец. В началото не е задавал никакви въпроси за различния външен вид на голямата си сестра, но след като и другата се е родила, започнал да се чуди защо той не е като тях.

Майка му му обяснила каква е причината и той започнал да се хвали и с гордост да разказва на хората за уникалните си сестри.

Айман насърчава голямата си дъщеря да се среща и да разговаря с други тийнейджъри албиноси, за да могат да си помагат, обсъждайки общите си проблеми.

Превод за Център за детско развитие „Малки чудеса“: Татяна Христова
Източник и снимки: https://www.healthyfoodhouse.com